//Η Έλενα Μεντζέλου είναι Dress Pop

Φωτογραφίες: Νατάσσα Καντεμίρη

Δουλευταρού, απλή, γήινη και με άφθονη θετική ενέργεια. Η Έλενα Μεντζέλου είναι η ηθοποιός που ξεχώρισε στην περυσινή μεγάλη παραγωγή ”Πυγμαλίων- Ωραία μου κυρία” στο Θέατρο ‘Πάνθεον.’ Επίσης, η Έλενα είναι μια από τις μούσες του Dress Pop.  Καθώς της δίναμε να προβάρει εναλλάξ τα νέα μας φορέματα τη ρωτήσαμε για την δουλειά της και για τη λίστα με τα αγαπημένά της.

Η απόφασή μου να γίνω ηθοποιός: Δεν μπορώ να ορίσω χρονικά πότε το αποφάσισα. Η ανάγκη μου μάλλον για επικοινωνία και interaction, σε συνδυασμό με μια έντονη καλλιτεχνική φύση διοχετεύτηκαν κάπως μαγικά στο κανάλι της υποκριτικής. Μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης, ανάγκης να βρω με τι θα ‘θελα να ασχοληθώ και με μεγάλη αφορμή τις πρώτες μου σπουδές (γλωσσολογία) οδηγήθηκα ένα πρωινό Σεπτεμβρίου στα σκαλιά της δραματικής σχολής. Μετά, όλα σιγά-σιγά πήραν τον δρόμο τους και νιώθω εξαιρετικά ευτυχής γι’ αυτό. Πλέον δεν έχω καμία αμφιβολία σε σχέση με την επιλογή, μονάχα δουλειά, προσπάθεια, ανάγκη για βελτίωση και έκφραση.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχω αντιμετωπίσει ως τώρα: Από άποψη υποκριτικής δυσκολίας ο μονόλογος που έκανα πριν από μερικά χρόνια στην παράσταση «Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ήταν ο,τι πιο challenging μου έχει τύχει μέχρι ώρας. Επίσης, μεγάλο ευτύχημα επαγγελματικό θεωρώ το ότι πέρυσι συμμετείχα στην μαγική παράσταση «Πυγμαλίων – Ωραία μου Κυρία», καθώς βρέθηκα δίπλα σε σπουδαίους συνεργάτες και πιστεύω ότι αποκόμισα γενναίες εμπειρίες και γνώση για την επαγγελματική μου εξέλιξη.

Που μπορείτε να με δείτε φέτος: Φέτος βρίσκομαι πρώτη φορά σε παιδική παράσταση και είμαι καταχαρούμενη. Λέγεται «Το Άγαλμα που Κρύωνε» και αποτελεί σπουδαίο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Χρήστου Μπουλώτη . Έχω την τύχη να βρίσκομαι τόσο ανάμεσα σε υπέροχους συναδέλφους (Γιώργος Παπαπαύλου, Βασιλική Σουρρή, Ρηνιώ Καζάκου, Μελισσάνθη Μάκρα), υπό την σκηνοθεσία του εξαίρετου Λευτέρη Γιοβαννιίδη, όσο και σε φοβέρες σκηνές (Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Θησείον, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά).   Με μεγάλη μου λαχτάρα περιμένω να ξεκινήσει το «Cabaret» στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, το οποίο νομίζω ότι θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία τόσο για μένα ως συντελεστής της παράστασης, όσο και για τους θεατές, καθώς θεωρώ ότι θα ναι ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός της νέας χρονιάς.

Μια φράση που είπε κάποιος κάποτε και μου έχει μείνει: Η φράση του Μπεκετ «Προσπάθησε ξανά, απέτυχε ξανά, απέτυχε καλύτερα» είναι βαθιά ριζωμένη στο μυαλό και την συνείδησή μου. Νομίζω ότι κουβαλάει αυτή η λιτή φράση, την ουσία ολάκερης της ζωής. Συμπυκνώνει την πραγματική ροή στον αέναο κύκλο των πάνω και των κάτω.

Αγαπημένη σκηνή σε ταινία– Λατρεύω (και την ταινία) την σκηνή στην ταινία «Only Lovers Left Alive» όπου το ζευγάρι χορεύει και έχει έναν απόλυτα μυστηριακό και pure ερωτικό χαρακτήρα στα μάτια μου. Ο τρόπος που αποτυπώνεται στο πανί η σχέση τους και τα λόγια που ανταλλάσσουν νομίζω ότι με κάνουν κάθε φορά να θέλω να βουτήξω στην εικόνα.

Αγαπημένος στίχος σε τραγούδι– Της αγαπημένης Florence and the Machine που λέει το εξής:

Shake it out, shake it out, ooh whoa

And it’s hard to dance with a devil on your back
So shake him off, oh whoa

Για τα δαιμόνια που κουβαλάμε όλοι μας!

Κάτι που μού είπε ένα αγόρι και δε θα ξεχάσω ποτέ– «Αγαπώ το χαμόγελό σου και αυτό θέλω για δώρο».

Α! Έλενα και τι εικόνα παρουσιάζει η ντουλάπα σου; Μπόλικη ακαταστασία και χρώμα,χρώμα, χρώμα! Πολλά σχέδια και διαφορετικά υφάσματα και patterns.

2017-11-22T09:49:05+00:00 Συνέντευξη|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Έλενα Μεντζέλου είναι Dress Pop