//Μάφιν με μπανάνα και καραμέλα

Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό σνακ που θα τους ξετρελάνει όλους, στο σπίτι, στο σχολείο, στο γραφείο.

Της Ζωής Παπαφωτίου

Για 8-10 τεμάχια

Προετοιμασία: 20΄ ψήσιμο: 15΄

Υλικά

125 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κυβάκια

220 γρ. μαύρη ζάχαρη

2 αβγά

½ λοβός βανίλιας (τα σποράκια), ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

130 mlφρέσκο γάλα, πλήρες

1 φλιτζάνι σταγόνες καραμέλας (θα τις βρείτε σε σακουλάκια στα ράφια των σουπερμάρκετ)

2 ώριμες μπανάνες, σε χοντρές ροδέλες

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και λίγο λίγο (εναλλάξ) το αλεύρι και το γάλα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε στο μείγμα τις σταγόνες καραμέλας και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (στον αέρα). Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά φορμάκια αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. από το χείλος για να φουσκώσουν χωρίς να ξεχειλίσουν. Από πάνω μοιράζουμε τις μπανάνες (2-3 ροδέλες σε κάθε μάφιν) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Tips

Για να ελέγξετε αν ψήθηκαν, βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο ενός μάφιν. Aν βγει στεγνήείναι έτοιμα, αν όχι ψήστε 5 λεπτά ακόμα και ξαναδοκιμάστε.

Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε σταγόνες σοκολάτας ή κάποιον ξηρό καρπό όπως καρύδια ή αμύγδαλα που είναι πολύ θρεπτικά και ταιριάζουν.

 

Η Ζωή Παπαφωτίου είναι δημοσιογράφος γεύσης αλλά έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με τον πολιτισμό, τη μόδα, την ομορφιά, την τεχνολογία και την επικοινωνία, ό,τι κι αν αυτή σημαίνει. Έχει σπουδάσει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκτοτε μοιράζεται το πάθος της για τη γαστρονομία με κάθε ευκαιρία: εφημερίδες, περιοδικά, sites(Athens VoiceBHMAgourmet, αλάτι&πιπέρι. κ.ά.) …οικογενειακά τραπέζια, φιλικά καλέσματα, παρεΐστικα γεύματα. Με δυο λόγια όταν δεν γράφει μαγειρεύει και όταν δεν μαγειρεύει γράφει. Σε κάθε περίπτωση απολαμβάνει να μοιράζεται το σημαντικότερο υλικό, την αγάπη.

2017-11-07T07:17:13+00:00 Μη κατηγοριοποιημένο|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μάφιν με μπανάνα και καραμέλα