//Μαγεμένος Τόπος | Rene Denfeld, εκδόσεις Μεταίχμιο

Του Ν.Φ – έμπειρου πωλητή σε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Για την υπόθεση: Στην πτέρυγα μελλοθανάτων μια φυλακής υψίστης ασφαλείας ένας τρόφιμος ιστορεί την ζωή του διπλανού κατάδικου με το όνομα Γιορκ. Συγχρόνως μας ξεδιπλώνει και τις ιστορίες του ιερέα της πτέρυγας και μιας ερευνήτριας που προσπαθεί να διαπιστώσει το σύννομο των καταδικαστικών αποφάσεων των κρατούμενων και την προσπάθεια τους να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλο, ενάντια στη διαφθορά και την βία που επικρατεί στην πτέρυγα. Ο κρατούμενος που αφηγείται τον μικρόκοσμο αυτής της θλιβερής πτέρυγας, δεν μας λέει ποτέ το όνομα του ή το έγκλημα του αλλά κατορθώνει με την σκέψη του να φτιάξει έναν κόσμο μαγικό όπου ελπίζει ακόμα στην αγάπη.
Γιατί να το διαβάσεις: Δεν είναι ένα ευχάριστο ανάγνωσμα. Τραγικές ιστορίες που έχουν πρωταγωνιστή την βία πολλές φορές, ακόμα και στις χειρότερες μορφές της, τον φόνο.

Παρ’ όλα αυτά είναι ένα βιβλίο που υμνεί την προσπάθεια των ανθρώπων να βρουν την αγάπη. Να βρουν την δύναμη να προσεγγίσουν δίχως ιδιοτέλεια την καρδιά των συνανθρώπων τους αλλά πολλές φορές πέφτουν σε έναν τοίχο.

Πότε από την φτώχεια, πότε από την αδιαφορία και πότε από τον εγωισμό. Μα στον μαγεμένο τόπο του αφηγητή όλα μπορούν να συμβούν και οι τοίχοι που χτίζουν οι άνθρωποι να γκρεμιστούν έτσι ώστε να μπορέσουν να αγγίξουν ο ένας την ψυχή του άλλου.

2017-10-25T07:50:17+00:00 Book It|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαγεμένος Τόπος | Rene Denfeld, εκδόσεις Μεταίχμιο