//Μια τυχαία Ιφιγένεια | Χρυσοξένη Προκοπάκη, εκδόσεις Στίξης.

Για την υπόθεση: Η ιστορία της Ιφιγένειας, οι έρωτες της, το παιδί που μεγάλωσε μόνη της καρπός του μεγάλου μα σύντομου και μοιραίου ερωτά της με τον Ιππόλυτο, οι σχέσεις με την οικογένεια της και τους φίλους της. H συγγραφέας παρίσταται δίπλα στους ήρωες συνομιλεί μαζί τους και ακούει τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Με αυτό το τρικ η Προκοπάκη μας δείχνει την συνεχή αλληλεπίδραση των ηρώων ενός μυθιστορήματος με τον συγγραφέα τους και πετυχαίνει να γράψει μια σύγχρονη δραματική ιστορία, με ονόματα κύριων ηρώων από τις ομώνυμες τραγωδίες του Ευριπίδη. Τα πρόσωπα του βιβλίου προσπαθούν να βρουν τον από μηχανής θεό τους από την ίδια την συγγραφέα.
Γιατί να το διαβάσεις: Το τρίτο βιβλίο της Χρυσοξένης Προκοπάκη, ύστερα από μια νουβέλα και μια συλλογή διηγημάτων, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Με πολύ καλή χρήση της γλώσσας και με το παιχνίδι που επινοεί ανάμεσα στους ήρωες και την ίδια, κατορθώνει να κάνει και εμάς συμμέτοχους στην ιστορία. Να αναρωτιόμαστε την συνέχεια κι αν τελικά θα επικρατήσει η συγγραφέας ή τα πρόσωπα που δημιούργησε στην διεκδίκηση της δικής τους μοίρας. Ως το τέλος ελπίζουμε για την λύτρωση των ηρώων.

2017-08-09T07:23:05+00:00 Book It|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια τυχαία Ιφιγένεια | Χρυσοξένη Προκοπάκη, εκδόσεις Στίξης.