//Μους γιαουρτιού με κόκκινα φρούτα

Της Ζωής Παπαφωτίου

Για 4-6 άτομα

Υλικά

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 500 γρ, φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, κεράσια, βατόμουρα κ.ά.), ψιλοκομμένα
  • 150γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα σε μέτρια ταχύτητα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει αλλά όχι να γίνει σαντιγί (να είναι σαν γιαούρτι). Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Προσθέτουμε το γιαούρτι κουταλιά κουταλιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ποτήρια ή μπολάκια ρίχνουμε από μια κουταλιά φρούτα. Από πάνω μοιράζουμε από μια κουταλιά γιαούρτι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να έχουμε 3 στρώσεις γιαούρτι και 2 στρώσεις φρούτα. Τέλος πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, να σφίξει το γλυκό. Σερβίρουμε κρύο.

Tips

  • Χρησιμοποιήστε μαύρη κουβερτούρα (ή και γάλακτος), ταιριάζουν εξίσου και τα τρία είδη σε αυτό το γλυκό
  • Τα φρούτα εποχής είναι το σημαντικότερο υλικό σε αυτό το εύκολο γλυκό. Φτιάξτε το με βερίκοκα, μήλα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφύλια κ.ο.κ., αναλόγως την εποχή.

 

Η Ζωή Παπαφωτίου είναι δημοσιογράφος γεύσης αλλά έχει ασχοληθεί κατά καιρούς και με τον πολιτισμό, τη μόδα, την ομορφιά, την τεχνολογία και την επικοινωνία, ό,τι κι αν αυτή σημαίνει. Έχει σπουδάσει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκτοτε μοιράζεται το πάθος της για τη γαστρονομία με κάθε ευκαιρία: εφημερίδες, περιοδικά, sites(Athens VoiceBHMAgourmet, αλάτι&πιπέρι. κ.ά.) …οικογενειακά τραπέζια, φιλικά καλέσματα, παρεΐστικα γεύματα. Με δυο λόγια όταν δεν γράφει μαγειρεύει και όταν δεν μαγειρεύει γράφει. Σε κάθε περίπτωση απολαμβάνει να μοιράζεται το σημαντικότερο υλικό, την αγάπη.

2018-05-21T07:57:48+00:00 Μη κατηγοριοποιημένο|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μους γιαουρτιού με κόκκινα φρούτα