//Το αγόρι λέει στο κορίτσι | Μακάρι να ‘ξερες

H Danae Pappa με φόρεμα Dress Pop

Μακάρι να’ ξερες

Του Γιάννη Ιωαννίδη

Κυρίες μου, βασικά, καλησπέρα. Θα είμαι σχετικά σύντομος. Και θα προσπαθήσω να είμαι και χρήσιμος. Για εσάς. Αλλά και για εμάς, τα αγόρια. Βλέπετε, για μένα τουλάχιστον, το να σας περιγράψω με απλά λόγια αρκετά από όσα λέμε εμείς μεταξύ μας και μας προβληματίζουν έντονα είναι τρις λυτρωτικό.

Πρώτον, θα τα βγάλω από μέσα μου. Η ψυχοθεραπεία δεν βλάπτει ποτέ. Δεύτερον, ελπίζω ότι θα με αποθεώσει με αλλεπάλληλα «άξιος» ένα σημαντικό μέρος του ανδρικού πληθυσμού. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θα μου πείτε, και εκείνος που την έχει πεθερά την έβαψε αλλά εγώ είμαι φύση αισιόδοξος. Και τρίτον – ποιος ξέρει – μπορεί και να με ακούσετε κάνοντας τη ζωή σας πιο απλή, τη δική μας πιο χαλαρή αλλά και την κοινή μας πιο εύκολη.

Γυναικείο Ερώτημα 1: Τι κάνει τους άνδρες να ερωτεύονται;

Ευκολάκι. Τα πάντα όλα. Ερωτευόμαστε τα ορατά και τα αόρατά σας. Τα καλά και τα κακά σας. Τα μικρά και τα μεγάλα πάθη και λάθη σας. Τις συνήθειες, τις ικανότητες, τις αρετές σας. Τα χαρίσματα και τα μειονεκτήματα που συνθέτουν το εγώ σας. Από τα πιο ασήμαντα, όπως το πως ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας, το πώς κουλουριάζεστε όταν κοιμάστε στον καναπέ ή το πώς γελάτε σπαστικά όταν μιλάτε στο τηλέφωνο. Αλλά και από τα πιο σημαντικά, όπως το πώς μας αγκαλιάζετε, το πώς μας φροντίζετε κάθε φορά που – νομίζουμε ότι – έχουμε αρρωστήσει ή το πώς μας βοηθάτε να σηκωθούμε όταν έχουμε πέσει.

 

Γυναικείο Ερώτημα 2: Τι εκνευρίζει τους άνδρες;

Όχι τόσο ευκολάκι. Αλλά όχι και παλούκι. Επιχειρώντας να ιεραρχήσω κάπως τη λίστα θα έλεγα:
Α. Να μιλάτε ακατάπαυστα. Όταν δεν υπάρχει λόγος. Όταν δεν υπάρχει χρόνος. Όταν βλέπετε όταν δεν έχουμε υπομονή να σας ακούσουμε. Ουκ εν το πολλώ το ευ. Το ξέρω ότι το είπε άνδρας αλλά ας μην κολλάμε στο φύλο. Ο άνθρωπος είχε δίκιο.
Β. Να αργείτε υ-περ-βο-λι-κά να ετοιμαστείτε. Δεν λέω ότι μπορείτε να μας πιάσετε. Δεν είστε ο Φλας Γκόρντον. Γυναίκες είστε. Και πρέπει και να είστε και να αισθάνεστε όμορφες και γοητευτικές. Αλλά, παρακαλώ θερμά, δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε ένα κύκλο Game of Thrones, να ιδρώνουμε και να ξεϊδρώνουμε στην είσοδο του σπιτιού αναμένοντας πότε θα ολοκληρώσετε το ντύσιμό σας. Και να ανακαλύπτουμε στο αυτοκίνητο ότι δεν έχετε βαφτεί καν!

Γ. Να είστε αναποφάσιστες. Για το φαγητό. Για το ντύσιμο. Για τη διακόσμηση του σπιτιού. Για τον προορισμό των διακοπών. Για το μέρος όπου θα δειπνήσουμε. Για το πώς θα πιείτε τον καφέ σας.
Δ. Να έχετε πολλές ανασφάλειες. Όλοι έχουμε. Αλλά κατά κανόνα οι γυναίκες έχουν παραπάνω. Και υπάρχουν στιγμές που είναι ανυπόφορες. Προσπαθήστε να τις κρύψετε επιμελώς και θα με θυμηθείτε.
Ε. Να μας παίρνετε μαζί σας στα ψώνια. Η εικόνα του άνδρα που κρατάει σακούλες καθισμένος σε σκαμπό μέσα σε ένα μαγαζί με ρούχα προκαλεί ταυτόχρονα τρόμο και θλίψη στην πλειονότητα των αγοριών.

Γυναικείο Ερώτημα 3: Τι αρέσει στους άνδρες;

Παλούκι αλλά θα το παλέψω. Περί ορέξεως βλέπετε από κολοκυθόπιτα έως χυλόπιτα. Γούστα είναι αυτά και άντε τώρα να τα ερμηνεύσεις. Υπάρχουν κάποιες σταθερές, ωστόσο. Τα μάτια και το χαμόγελο παίζουν σημαντικό ρόλο. Μας κάνουν να πιστεύουμε ότι είστε ζεστές. Μένει να το αποδείξετε βεβαίως κάθε φορά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν παράγοντες – κλειδιά όπως να είστε ειλικρινής, να είστε ευθείς, να ΜΗΝ είστε δήθεν. Να είστε ρομαντικές αλλά να μην στάζουν τα μέλια. Να είστε όσο πιο αληθινές μπορείτε.

 

ΥΓ: Αναμένω με χαρά παρατηρήσεις σας!

 

Γιάννης Ιωαννίδης

Κύπριος. Γεννημένος στην Αθήνα. Ολυμπιακός υποκειμενικός. Πατέρας του Γιωργάρα. Γράφει από τα 16 του. Για τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον αθλητισμό, την οικονομία, την πολιτική και τα διεθνή θέματα. Με θητεία σε εφημερίδες, περιοδικά, sites, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο Euronews. Γράφει και μαθαίνει. Μαθαίνει και γράφει. Αυτό ξέρει. Αυτό κάνει. Άλλοτε καλά. Άλλοτε λιγότερο καλά. Για αυτό θέλει και τη γνώμη σας. Για σχόλια και παρατηρήσεις, επικοινωνήστε στο email ioannis_ioannidis@hotmail.com.

 

2017-07-10T07:05:58+00:00 Το αγόρι λέει στο κορίτσι|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το αγόρι λέει στο κορίτσι | Μακάρι να ‘ξερες