//Φρίντα Κάλο- Viva la Vida | Pino Cacucci, Εκδόσεις Άγρα

 Του Ν.Φ – έμπειρου πωλητή σε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Για την υπόθεση: Οι τελευταίες ώρες της Φρίντα Κάλο πριν την αυτοκτονία της όπως τις φαντάστηκε ο Κακούτσι, σε έναν θεατρικό μονόλογο που προσπαθεί να χωρέσει όλη την περιπετειώδη ζωή της γυναίκας σύμβολο του Μεξικό αλλά και της Επανάστασης την περίοδο του μεσοπολέμου σε όλον τον κόσμο. Άλλοτε με μια τρυφερή λυρικότητα και άλλοτε με έναν σκληρό ρεαλισμό παρατίθενται τα σπουδαιότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή της αυτοδίδακτης ιδιοφυούς ζωγράφου.

Γιατί να το διαβάσεις: Γιατί η Φρίντα Κάλο αποτελεί μια γυναίκα ορόσημο της Παγκόσμιας Ιστορίας. Στον μονόλογο αυτό, μαθαίνεις πολλά για την προσωπική της ζωή και σε δεύτερη μοίρα για την πολιτική και καλλιτεχνική της ζωή. Ο Κακούτσι προσπαθεί να δει πέρα από τον μύθο της και να ανακαλύψει την γυναίκα Φρίντα, τον παθιασμένο ερωτά της για τον Ντιέγκο Ριβέρα τον διάσημο ζωγράφο και επαναστάτη του Μεξικό και τις προσπάθειες της να ζήσει μια φυσιολογική ζωή ύστερα από το τραγικό ατύχημα της που σημάδεψε όλη της την ζωή. Επίσης υπάρχει στο τέλος του μονολόγου ένα  επίμετρο του συγγραφέα που μας δίνει επιπλέον πληροφορίες για την ζωή της. Ένα μικρό βιβλίο που το διαβάζεις απνευστί ακολουθώντας την Φρίντα στην ζωή που ύμνησε και κρατήθηκε ενάντια σε όλους του θεούς του Μεξικό που την όρισε και την δημιούργησε.

2017-08-04T08:49:47+00:00 Book It|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φρίντα Κάλο- Viva la Vida | Pino Cacucci, Εκδόσεις Άγρα